Boklunch på bibblan

Böcker kryddade med Stockholmsinnehåll serveras av författare från Stockholmia förlag samtidigt som du äter lunch. Lättare lunch finns att köpa i cafeterian bredvid programhörnan. Idag presenterar Sara Danielsson sin nyutkomna barnbok "Elise och det magiska huset", illustrerad av Ola Skogäng.

Välkommen på boklunch på bibblan!

Tisdag 6 november kl 12.00–12.45
Stadsbiblioteket, Sveavägen 73
Programhörnan i caféet
Fri entré!

Lyssna till Sara Danielsson berätta om sin nyutkomna bok Elise och det magiska huset, illustrerad av Ola Skogäng. Presentationen vänder sig till vuxna och boken till 9-12-åringar. Hur kan 1600-talets Stockholm göras levande för mellanstadiebarn?

Det står ett gammalt hus mitt i Stockholm. Allt som hänt i staden har också hänt här. Berättelserna finns i ristningarna i trapphuset, i stenräckets svärdmärken, i de nedslitna trappstegen. Här har funnits domstolar, kyrkor, krog, skola … Och nu? Nu är det ett helt vanligt museum.

Elise strövar ensam i museets salar. Alltid ensam, det är så det känns. När hon plötsligt ser en liten kanin och ska till att fånga den, faller hon rakt nedför trappan och rätt in i 1600-talets Stockholm.

Hur ska hon nu komma tillbaka hem? Och vart tog kaninen vägen? Och vem är det som följer efter henne?

I det gamla huset tas Elise med på en resa genom tid och rum, och snart är hon inte längre ensam.

Uppdaterad