Rättvisans borg – Rådhuset 100 år

av Ann-Sofie Arvidsson, Lena Berke, Lars Lundgren & Eva Sjölund. Foto: Carl Johan Erikson. Denna jubileumsbok om Rådhuset skildrar den storslagna arkitekturen och det vardagliga arbetet på Stockholms tingsrätt. Utgiven december 2015.

Ann-Sofie Arvidsson, Lena Berke, Lars Lundgren & Eva Sjölund. Foto: Carl Johan Erikson

Rättvisans borg - Rådhuset 100 år

ISBN 9789170312847Utgiven december 2015

Rådhuset i Stockholm fyller 100 år och firas med den här jubileumsboken. Följ med in genom portarna till en av den svenska nationalromantikens märkesbyggnader, där Stockholms tingsrätt har sin verksamhet. Möt den fornnordiska gudasagan, Filip Månssons väggmålningar och Kopparmatte, tingsnotarier, domare, rättegångsbesökare och många andra ting och människor i Stockholms rådhus under ett sekel.

Författarna Ann-Sofie Arvidsson, Lena Berke, Lars Lundgren och Eva Sjölund är anställda, eller före detta anställda, vid tingsrätten och har stor kunskap om såväl byggnaden som om verksamheten. Fotografen Carl Johan Erikson har i mer än 20 år arbetat med utställningar och bokprojekt. Dessa fem personer beskriver utifrån sina specialområden både den storslagna arkitekturen och det mer vardagliga arbetet med mål och ärenden.

Uppdaterad