Boksläpp Född slav – död fri?

Öppettid
Tisdag 9 oktober

Klockan 17.30–20.00

 

Pris
Fri entré! Föranmälan!

Klicka här för att föranmäla dig!

Plats
Grillska Huset

Stortorget 3, 111 29 Stockholm

Välkommen på boksläpp av Född slav – död fri

Tisdag 9 oktober kl 17.30–20.00
Klicka här för att föranmäla dig

Författaren Arvid Bergman presenterar sin bok Född slav – död fri? Richard Abrahamsson och tidigt anlända afrikaners öden i Sverige som berättar en undanträngd och outforskad historia om tidigt anlända afrosvenskar och de skandinaviska resandes ursprung.

9 oktober 1847 avskaffades den svenska transatlantiska slavhandeln. Vi uppmärksammar denna minnesdag med ett samtal om Sveriges del i den koloniala historien. Samtalet leds av Ylva Habel, forskare med inriktning mot afrofobi vid Uppsala universitet vid Centrum för mångvetenskaplig forskning om rasism, med författaren Arvid Bergman och Kitimbwa Sabuni, talesperson för Afrosvenskarnas riksförbund.

Välkommen på tebjudning! Lyssna till Spoken word med Faysa Idle, finalist i Ortens bästa poet 2017!

Fri entré! Föranmälan på webben krävs:
Klicka här för att föranmäla dig

I samarbete med Afrosvenskarnas riksförbund.