Född slav–död fri? Boksläpp och samtal

Formgivare, Tina Danielsson
Öppettid
Tisdag 9 oktober

Klockan 17.30–20.00

 

Plats
Uppdateras inom kort

Välkommen på boksläpp och samtal!

Under tio års tid har författaren och släktforskaren Arvid Bergman skrivit om resandefolkets genealogi och historia. I kväll, på årsdagen av slaveriets avskaffande, berättar han om sin nya bok Född slav–död fri?

Efter författarpresentationen fortsätter kvällen med ett samtal kring Sveriges del i den koloniala historien tillsammans med Kitimbwa Sabuni, talesperson för Afrosvenskarnas riksförbund. Samtalet modereras av Ylva Habel, forskare vid Uppsala universitet med inriktning mot afrofobi vid Centrum för mångvetenskaplig forskning om rasism (CFR).

Under kvällen bjuder vi på dryck med tilltugg. Boken säljs under kvällen till ett förmånligt pris.

Mer information om tid, plats, medverkande och program uppdateras inom kort.

I samarbete med Afrosvenskarnas riksförbund