Boksläpp Till minne av livet

Öppettid
Torsdag 25 oktober

Klockan 15.00–16.30

Pris
Fri entré

Följ länk för anmälan

Plats
Adolf Fredriks Kyrka

Holländargatan 16, Stockholm.

Till minne av livet är en lättillgänglig antologi om kyrkogårdar och begravningsplatser i Stockholms stift. Om historia, begravningsskick och seder i förändring. Om det mångkulturella och mångreligiösa Stockholm, och om det gröna kulturarv våra kyrkogårdar förvaltar. Texter om sorg och kyrkogården som ett läkande rum ger styrka och tröst, likaså korta texter av biskop emerita Caroline Krook.

Välkommen på boksläpp av Till minne av livet som sker i samband med Svenska kyrkans kulturarvsdag!

Torsdag 25 oktober kl 15.00–16.30
Adolf Fredriks kyrka, Holländargatan 16
Fri entré! Föranmälan krävs! Klicka här för att anmäla dig.


Jan-Åke Engfors från Stockholms stift och Ann-Charlotte Backlund, Stadsantikvarie och chef för Stadsmuseiavdelningen, berättar om bakgrunden till antologin Till minne av livet. Kyrkogårdar och begravningsplatser i stockholms stift.

Lyssna till presentationer av författarna: Lars Christiansen, Suzanne Lindhagen, Lena Lundberg, Hedvig Schönbäck och Malin Norrby. Biskop emerita Caroline Krook läser några av sina egna dikter ur boken.

Boken säljs under boksläppet till ett förmånligt pris. Vi bjuder på ett fika. Varmt välkommen!

Svenska kyrkans kulturarvsdag arrangeras av Stockholms stift och äger rum i Adolf Fredrik församling. Kulturarvsdagen avslutas med ett öppet boksläpp av Till minne av livet. Kyrkogårdar och begravningsplatser i stockholms stift i Adolf Fredriks kyrka.