Bokfest: Anna-Pia, Ronny och GW

 • Öppettid

  Torsdag 30 januari 2020

  17.30–19.30

 • Pris

  150 kronor

 • Plats

  Stadsmuseet, hörsalen, plan 2

Följ med på en klassresa som tar sin början i Stockholmsförorten Kärrtorp i början av 1940-talet. Författaren Pia Karlsson berättar om sin uppväxt under moderniseringsprocessen i Stockholm, sina upplevelser av klass, och om självbiografiskt berättande. Fotovisning, samtal och något gott att äta och dricka.

Anna-Pia, Ronny och GW

Ur författarens förord till Anna-Pia, Ronny och GW. En klassbok:

"Många fyrtiotalister har skrivit om sin klassresa. De växte ofta upp under svåra villkor med fattigdom, alkoholism och/eller etnisk diskriminering. Få har dock, som Ronny, GW och jag, skildrat en uppväxt i ett arbetarhem präglat av skötsamhetskulturen, i en familj och ett samhälle som kännetecknades av optimism och framtidstro.

Min klassbakgrund har påverkat mig i livets alla skeden och skiften, men tillhörigheten, hemvisten i klassen, har gått förlorad. Ett tomrum har uppstått. Ett svart hål som vi kallar det, Ronny, GW och jag."

Program

17.30 Mingel i hörsalen
18.00 Stockholmias chef Rebecka Lennartsson hälsar välkommen
18.10 Samtal mellan Pia Karlsson och Bo Larsson, etnolog vid Stadsmuseet
19.00 Efter samtalet finns möjlighet att ställa frågor och få sin bok signerad
19:30 Slut

Biljettpris 150 kronor.
I priset ingår bok, föredrag, lättare förtäring och alkoholfri dryck.